UNIEKE KRACHT

10610839 766284250102335 8362848844093437369 n

Als we klein zijn begint het al: zodra we in groepen terecht komen wordt er van ons verwacht dat we ons aanpassen en wordt ons verteld dat het belangrijk is dat we aardig gevonden worden. Vanaf dat moment leren we welke delen we van onszelf nog laten zien en welke we beter voor onszelf kunnen houden. Zeker wanneer we erg gevoelig zijn en/of onze omgeving erg dwingend is, is het lastig dicht bij je Unieke Kracht te blijven. Wanneer we volwassen zijn, zijn we dat contact vaak helemaal kwijt door allerlei patronen en rollen die we ons hebben aangemeten. Er komt altijd een moment in je leven dat je daarin vastloopt en door de situatie wordt uitgedaagd opnieuw je Unieke Kracht te zoeken en authentiek door het leven te gaan. Heel lastig om al die aangeleerde rollen en patronen weer los te laten en soms ook een hele lange weg. Daarbij hoort vaak veel afscheid nemen en loslaten van wat je niet meer dient. 

Helemaal lastig wordt het wanneer we ditzelfde patroon in onze kinderen terugzien. Wanneer ze heel klein zijn kunnen we ze nog beschermen, maar al gauw dringt de buitenwereld binnen en gaat je kind hetzelfde proces door tot hij net als jij eraan toe is zichzelf te herinneren en weer in zijn Unieke Kracht te staan. 


In de cirkel van het leven komt alles weer terug dus ook je pure zelf. Daar kun je rustig op vertrouwen. Wanneer je het lastig vindt dit bij jezelf te zien kijk dan naar de mensen die minder met aangeleerde patronen hebben. Jonge kinderen, oude mensen en ook mensen met een verstandelijke beperking staan vaak dichter bij hun Unieke Kracht. Dit zie je ook bij alle gevoelige kinderen van nu, die er zijn om ons te laten zien wat we vaak vergeten zijn en die ons terugbrengen naar de essentie van ons bestaan.
 

nieuwetijdskinderen unieke kracht vertrouwen

Geplaatst op 11/01/2015 om 21:47